Πώς θα πάρετε ένα barcode;

Εάν μόλις αναπτύξατε κάποιο νέο προϊόν, τότε πολύ καλά! Η δημιουργία και κατασκευή ενός νέου προϊόντος είναι μια δύσκολη (και συχνά ακριβή) διαδικασία. Μετά από τη σχεδίαση του προϊόντος σας, το επόμενο βήμα είναι να λάβετε το barcode σας. Σχεδόν όλοι οι λιανοπωλητές τις μέρες μας απαιτούν τα προϊόντα που βρίσκονται στα καταστήματά τους να έχουν barcodes, καθώς η χρήση ενός συστήματος με barcode κάνει τη δουλειά του λιανοπωλητή πολύ πιο εύκολη! Εάν πρόκειται να βγάλετε στην αγορά το νέο σας προϊόν, είναι σίγουρα καλή ιδέα να τοποθετήσετε ένα barcode πάνω σε αυτό. Οι περισσότεροι λιανοπωλητές χρειάζονται barcodes (και οι λίγοι που δεν χρειάζονται αυτή τη στιγμή, πιθανότατα θα χρειαστούν σε έναν ακόμη χρόνο ή δύο!)

Τα barcodes είναι άκρως ευεργετικά για τους λιανοπωλητές και για τον λόγο αυτόν οι περισσότεροι από αυτούς σήμερα χρησιμοποιούν κάποιο σύστημα barcode.Τα barcodes χρησιμοποιούνται από τους λιανοπωλητές για δύο διαφορετικούς λόγους: Ο πρώτος λόγος είναι ότι τα barcode κάνουν τη διαδικασία των πωλήσεων εύκολη και γρήγορη. Το μόνο που έχει να κάνει ο λιανοπωλητής είναι να πραγματοποιήσει μια σάρωση ενός barcode και οι πληροφορίες του προϊόντος θα κάνουν την εμφάνισή τους στην οθόνη. Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο οι λιανοπωλητές χρειάζονται barcodes είναι γιατί θέλουν να έχουν έλεγχο των αποθεμάτων τους. Τα barcodes κάνουν πραγματικά εύκολο οι λιανοπωλητές να γνωρίζουν περίπου τι ποσότητα από κάθε αντικείμενο έχουν διαθέσιμη από κάθε αντικείμενο στο κατάστημά τους. Για παράδειγμα, εάν τα μικρά πράσινα παιχνίδια με το δεινόσαυρο πουλάνε πιο γρήγορα από τα μεγάλα κόκκινα, ο λιανοπωλητής μπορεί να το διαπιστώσει απλά πραγματοποιώντας σάρωση των barcode. Ο λιανοπωλητής στη συνέχεια μπορεί να ξαναπαραγγείλει περισσότερα τεμάχια από το προϊόν που πουλάει τόσο γρήγορα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι λιανοπωλητές λατρεύουν τα barcodes κα γενικά ζητάνε να υπάρχει ένα σε κάθε προϊόν. Δίχως κάποιο σύστημα barcode, οι λιανοπωλητές θα πρέπει να ξοδεύουν τα απογεύματά του καταγράφοντας με χειρονακτικό τρόπο κάθε διαφορετικό είδους προϊόντος στο κατάστημά τους προκειμένου να γνωρίζουν τι πρέπει να ξαναπαραγγείλουν (και ποιος θέλει να κάνει κάτι τέτοιο;)

Εάν χρειάζεστε barcodes για τα προϊόντα λιανικής σας, ο καλύτερος τύπος barcode είναι να πάρετε το EAN-13 (εκτός αν διαμένετε στις Η.Π.Α.). Τα barcode EAN-13 μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε προϊόν λιανικής (εκτός από βιβλία & περιοδικά, γιατί απαιτούν έναν συγκεκριμένο τύπο μοναδικού αριθμού – γνωστό ως ISSN η ISBN). Τα EAN-13 barcodes είναι 13ψήφιοι κώδικες barcode (που σχηματίζονται με βάση έναν αριθμό UPC).

Εάν δεν έχετε ακόμα κάποιο barcode για το νέο σας προϊόν, μην ανησυχείτε! Η απόκτηση ενός barcode για το προϊόν σας είναι πραγματικά κάτι εύκολο και απλό. Το καλύτερο μέρος για να προμηθευτείτε κάποιο barcode είναι η Barcodes Limited). H Barcodes Limited μπορεί να σας παρέχει μοναδικούς αριθμούς barcode EAN-13 με προέλευση τη GS1. Τα EAN-13 barcodes τα οποία προμηθεύουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλο τον κόσμο.

Για να πάρετε ένα barcode για το προϊόν σας, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε στην ιστοσελίδα της Barcodes Limited και να παραγγείλετε barcodes από τη Σελίδα Καταστήματός τους. Μπορείτε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα, Paypal, τραπεζική κατάθεση ή Western Union. Αμέσως μόλις λάβουν την παραγγελία σας, οι ειδικοί της Barcodes Limited θα δημιουργήσουν τα barcodes σας. Θα λάβετε τους αριθμούς barcode & ψηφιακές εικόνες μέσω email. Στη συνέχεια μπορείτε να τοποθετήσετε τα barcodes στα προϊόντα σας και στη συνέχεια να δώσετε τα προϊόντα στους λιανοπωλητές σας. Μόλις οι λιανοπωλητές λάβουν τα barcode σας, θα εισάγουν τις πληροφορίες του προϊόντος και άλλους αριθμούς μέσα στο σύστημα. Δεν υπάρχει ανάγκη να εγγράψετε τα barcodes σας οπουδήποτε – μπορείτε να ξεκινήσετε να τα χρησιμοποιείται άμεσα!

Για να πάρετε κάποιο barcode λιανικής; Για ένα εφάπαξ κόστος, παρακαλούμε δείτε εδώ για barcode στη χώρα σας.

Εναλλακτικά τα barcodes λιανικής μπορούν να αγοραστούν από οποιοδήποτε μέλος του Διεθνούς Δικτύου Barcode εδώ.